dimarts, 14 de febrer del 2012


Sant Boi de Llobregat protesta davant les retallades del Govern

Aproximadament dos-centes persones es concentren a l’INS Rafael Casanova per reinvindicar cap retallada a l’educació. 

Alhora que també es protesta per l’agressió general que pateixen els sectors públics, i l’aprovació de pressupostos anuals de Catalunya que tindran lloc demà al Parlament, on perjudicarà l’educació pública en qualitat. Es preveu un augment d’alumnat per aula, abandonant les atencions a la diversitat entre altres. Demà es preveu aprovar uns pressupostos amb una reducció entre 1800 i 2000 euros per professor.

Per això, avui s’han organitzat diversos actes de protesta i tancades en instituts d'arreu de Catalunya.
  
A les sis de tarda s’ha iniciat l’ocupació de l’INS RAFAEL CASANOVA amb penjada de cartells i pancartes acompanyat de gralles i trabucaires.


A les 18:45 Víctor García, alumne de 2n de Batxillerat, ha fet l’acte de presentació d’aquest acte reivindicatiu en defensa de l’educació pública . A continuació, ha començat la taula rodona “Com ens afecten les retallades?”,  moderada pel Secretari de la Plataforma de secundària de Sant Boi i amb la representació dels següents sindicats:  Miguel Cordero (UGT), Marc Sanguesa ( CCOO), David Córdoba (USTEC-Baix Llobregat), Anna Morello (CGT), Daniel Martínez (Sindicat Estudiants).

Els diferents representants sindicals han fet un repàs de les retallades que ja s’han produït en els darrers mesos (retallades dels fons per al funcionament dels centres d’ensenyament públic, retallades en subvencions de menjador i de l’hora d’acolliment, retallades en les activitats extraescolars, i retallades salarials dels treballadors públics). A aquestes retallades ja consolidades, s’han d’afegir les que es derivaran de l’aprovació demà dia 15 de febrer de la Llei de pressupostos i acompanyament: menys pressupost per 18.000 alumnes més, el que es traduirà en una pujada de ràtios d’alumnes per professor, un augment d’hores del personal i una retallada més als sous de mestres i professors. I a nivell estatal, el govern de Mariano Rajoy està preparant més retallades per complir els compromisos que l’Estat Espanyol ha volgut adquirir amb els governs de Merkel i Sarkozy.

Per entendre aquest últim capítol en l’atac a l’educació pública, Miguel Cordero (UGT) apunta als poders econòmics com a responsables del desmantellament dels serveis públics, amb l’educació i la sanitat com a pilars més visibles, amb la finalitat d’acabar amb la Societat del Benestar. Anna Morello (CGT) localitza la situació actual de retallades a la crisi financera dels EEUU de l’any 2008. A partir d’aquesta fallida, l’esforç dels països és aconseguir la confiança dels mercats, els quals només tenen un únic  objectiu: aconseguir més benefici.  Per restablir aquesta confiança dels mercats, els estats només han plantejat una única via, que ha estat retallar en la inversió pública el màxim possible i apujar els impostos dels treballadors que, en el seu moment, ja van servir per salvar els bancs quan semblava que feien fallida. David Córdoba (USTEC) afegeix la nova Reforma Laboral com una altra de les “úniques vies” que se’ns han plantejat, on s’abarateix l’acomiadament i el terme més esmentat “d’extinció de contracte”, tot i que alguns empresaris ja estan expressant que les seves necessitats no passen per acomiadar a la gent, sinó en aconseguir crèdit per tal de poder seguir funcionant.
Davant d’aquesta situació, tots els representants sindicals participants han remarcat que ens trobem en un procés de mobilitzacions llarg i d’intensitat creixent, remarcant la importància d’accions unitàries, però partint des de la base organitzada dels treballadors públics, per tal que les accions tinguin la màxima efectivitat possible.
Posteriorment s’ha iniciat una taula rodona d’unes dos hores amb membres de sindicats. Hi han participat Miguel Cordero d’UGT, Marc Sanguesa de CCOO, David Córdoba d’USTEC, Anna Morelló CGT i Daniel Martínez del Sindicat d’Estudiants.
Posteriorment s’ha iniciat un debat i participació dels assistents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Watch live streaming video from edusantboienlluita at livestream.com